Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

A Magyar Esztétikai és Restauratív Fogászati Társaság Kongresszusa, 2024.06.01. Budapest

Dr. Néma Viktória endodontus szakorvos kollegánk a Magyar Esztétikai és Restauratív Fogászati Társaság által rendezett tudományos konferencián vett részt Budapesten, 2024. május 31.- június 1. között. A konferencia a „Minimál invazívtól a súlyos destrukciók helyreállításáig” témában került megrendezésre.

A minimál invazív kezelések egyre inkább teret hódítanak a fogorvosi gyakorlatban. Azonban nem egyszerű jó döntést hozni, hogy mikor lehet „kisebb kezeléssel” sikeresebb eredményt elérni. Az esztétikai zavart okozó fehér foltok és felszíni szuvasság kezelésére kifejlesztett rezin infiltrációs technikával foganyag elvétel nélkül tudjuk helyreállítani a zománc defektust. Erik-Jan Muts lenyűgöző előadása az infiltrációs technika lehetőségeit mutatta be.

A mély szuvasságok helyreállítása egy nagyon fontos téma a mindennapi klinikai gyakorlatban. Egyre több technika és új anyag érhető el, melyek segítségével biomimetikus elvek szerint tudjuk helyreállítani a fogak szerkezetét és olyan nagy kiterjedésű anyaghiányt is tudunk pótolni, melyre korábban még nem volt lehetőség. A mély, íny alatt elhelyezkedő kavitások ellátása és az erősen destruált fogak helyreállítása egy technika szenzitív ellátás, mely az anyagok pontos ismeretét és nagy precizitást kíván.

A szuvasság okozta anyaghiány helyreállítása mellett, annak eltávolítása is kérdéseket vethet fel, hiszen több koncepció létezik. Domenico Ricucci Professzor munkássága a világ minden részén ismert. Azon kevés kutatóhoz tartozik, akik szövettani vizsgálattal elemzik a baktériumok jelenlétét a különböző mélységű szuvasságok és azok ellátását követően. A Professzor Úr előadásában 40 éves klinikai munkásságát és szövettani vizsgálatait összegezve mutatta be a szuvasság teljes kiterjedésében történő eltávolításának fontosságát és a fogbél regenerációs képességét.

A folyamatos tanulás és fejlődés elengedhetetlen része a fogorvoslásnak, ezért is tartjuk fontosnak, hogy olyan konferenciákon vegyünk részt, ahol a megszerzett tudást kamatoztatni tudjuk pácienseink ellátásában.

 

További információkért, személyre szabott tanácsadásért keressen bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon +36 30 264 5024 vagy kérjen konzultációs időpontot az űrlap kitöltésével!

Érdekességekért, aktualitásokért, friss hírekért kövesse Facebook oldalunkat és Instagram oldalunkat!