Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Dr. Maráz Kinga, rendelőnk vezető fogorvosa április első hetében Firenzében, Parodontológiai plasztikai sebészeti kurzuson vett részt a TangramOdis srl. szervezésében. Az ínyplasztikák témájában méltán világhírű szerzőpáros, Dr. Pierpaolo Cortellini és Prof. Mauritio Tonetti nevével fémjelzett fogágy plasztikai sebészeti mesterkurzus mind elméleti, mind a gyakorlati szempontból az egyik legkiemelkedőbb képzés Európában.

A fogágybetegségek kezelésében jártas kollégák jól ismerik Cortellini professzor nevét, mind az általa fejlesztett sebészi módszereket, mind közel 140 jelentős publikációját. A Firenzében dolgozó professzor inspiráló szakmai környezetet hozott létre magánklinikáján, ahol rendszeresen operál, tanít, továbbképzéseket és előadásokat tart, mellette Pini Prato professzor szakmai vonalát követve folyamatosan kutatásokat tervez és vezet.

A kurzus során a tudományos egyetemi háttér mellett betekintést engedtek a színfalak mögé is. A több napos képzés az ínylehúzódások kezelésének széles területét tekintette át, elméleti, műtéti és gyakorlati részekben. Kiemelt figyelemet szentelve az úgynevezett koronálisan csúsztatott lebenytechnikákra és ennek különféle variánsaira. Cortellini professzor nagy műtéti tapasztalata és általa publikált technikái ma már tankönyvek anyaga, mind a lebenytervezés, a papilla prezerváció és a koronálisan csúsztatott lebenyképzés terén a legtapasztaltabb szakember. Büszkék vagyunk, hogy ezzel a megszerzett tudással is többet nyújthatunk pácienseinknek itt Szegeden.

2012 Root cov Perio2000