Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

Dentoplant Fogászat Szeged - Vendégkönyv

Vendégkönyv

Dentoplant

Kosas Művek
2017.10.17.

Megjöttem. Hát itt vagyok.

Dentoplantnál parkolok.
Pár percet még adok,
és a kocsimban lapulok.
-Hisz felnőtt vagyok!
Csak nem sírhatok!-
Bíztatón motyogok.
Lábam rázva dobolok.
-Bolond azért nem vagyok.
De igazán! Miért nem sírhatok?-
Meditálok, rágyúrok, és
a kocsimból elszántan kiszállok.
Lassú tempóban, ráérősen sétálok.
-Közben azért valami,
csodára áhítok!
Hátha a fog magától,
sztárfehéren felragyog.-
Tyúkléptekben haladok,
időt sem sajnálok.
Arra sem, hogy megcsodáljam
a feliratos homlokot.
Miről a
Dentoplant Fogászati és
Implantológiai Rendelő,
impozánsan rám villog.

Megjöttem. Hát itt vagyok.

-Vajon hoztam zsepit?
Titokban csendesen szipogok.-
Búgattyút búgatom,
kamerába mosolygom.
Kitárul előttem
a kettős védelem.
A fogas fogadó,
csinosan fogad.. Ó be jó!
Komolyzene duruzsol,
kultúrfalon könyvessor.
A dekor nyugtató,
lilásmályván ringató.
Pontosság fél siker,
így 5 perc se telik el,
szurimat megkapom,
zsibbadás a jutalom.
Precizitás, szakértelem,
ezért jöttem ezt kedvelem.
Pár poén még csattanó,
ellazulni volna jó.
-Hüppögésem feledem,
csak a fúró hangját figyelem.-
Szörcsögés kontrázik,
ahogy a nyálszívó nótázik.
Doki biztat. Minden rendben!
Még egy próba, harapj szépen!
Maszkja mögött alapos.
Itt mindenki szép és takaros.
Kezelésem végével,
elbúcsúzom készséggel.
Kocsiba beszállok,
most meg azon mélázok,
hogy lehettem besokkolva.
Hisz felnőtt volnék, vagy mi a csoda!

Utazás kedves fogorvosomhoz

Dr. Dóra Zsuzsanna
2016.06.03.

“7 évvel ezelőtt kecskeméti fogszakorvosom ajánlása alapján kerestem fel dr. Maráz Kingát Szegeden, a Dentoplant Fogászati Rendelőben. Akkor fogbeültetésre került sor, mely beavatkozás tökéletesen sikerült, azóta is gond nélkül viselem.

„Te még mindig Szegedre jársz fogászatra ?” Kérdezte ismerősöm, aki csodálkozott, hogy a kontrollvizsgálatokon túl minden egyéb szükséges ellátást is itt veszek igénybe.
Miért?
A következő gondolatok jutnak eszembe :
– imponáló, magas szintű szakmai tudás,
– a beteg tisztelete,
– megnyugtató környezet,
– udvariasság,
– ízlés, stílus, könnyedség.

Megéri végigsétálni az állomástól a Boldogasszony sugárúton át a Fő fasorig a virágos (vagy havas), szökőkutas, parkos-árnyas szegedi utcákon, hogy újra és újra találkozzam a számomra kedves orvosommal és munkatársaival.”

Fogászat lasszó nélkül

Rasztik Milán
2015.10.30.

“Korábban lasszóval húztak be a fogorvosi székbe és a fúró gondolatától is úgy remegtem, mint egy vadászkutya. De mióta Újszegeden a Dentoplant Fogászati Rendelőben Maráz Kinga doktornő kezeli a fogaimat, azóta csakis és kizárólag a Kinga.”

Apróhirdetés

Szőnyi Etelka
2015.03.10.

“Szeretem Örkény Istvánt, a fanyar humorát, az egyperces novellái szarkazmusát. Csoda-e hát, hogy a fogorvosi  rendelő várójában,  ami egy szálloda kényelmes halljára emlékeztet  a könyvespolcról – mert hogy az is van! – rendre Örkény kötetét veszem le és olvasgatom, míg beszólítanak.

Legutóbb az Örök nosztalgia alcímű Apróhirdetésnél nyílt ki a könyv … lássuk csak: “Joliot Curie téri, ötödik emeleti, kétszobás, alkóvos, beépített konyhabútorral fölszerelt, Sas-hegyre néző lakásomat sürgősen, ráfizetéssel is elcserélném Joliot Curie téri, ötödik emeleti, kétszobás, alkóvos, beépített konyhabútorral fölszerelt lakásra, a Sas-hegyre néző kilátással.”

Hmmm…

Talán én is feladok egy apróhirdetést … “A Szeged, Fő fasor 45. szám alatti Dentoplant Fogászati és Implantológiai  Rendelőben gyógyító Kinga nevű fogdoktoromat sürgősen elcserélném  ráfizetéssel is  egy Szeged, Fő fasor 45. szám alatti Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőben gyógyító  fogdoktorra, akinek a neve Kinga.” Nekem ez lesz a legjobb.”

Az én sztorim (csontpótlások, implantátumok)

Grossmann Zsuzsanna
2014.12.05.

“Eljött az életemben az a pillanat, amikor fogbeültetéssel kellett szembe néznem, részben saját hanyagságom miatt, részben bizonyos foggyökereket érintő gyulladásos folyamatok miatt. Hálát adtam ugyan az Égieknek, hogy létezik már technikailag ez a fajta fogászati beavatkozás, „implantáció” de nagyon aggódtam, annál is inkább, mert nyilvánvaló volt, hogy esetemben ez nem „egyszerű fogbeültetés” lesz, hanem szakmailag egy bonyolultabb, igényes megoldás.

Egy barátom javaslatára felkerestem a Dentoplant fogászati rendelőben Maráz Kinga doktornő rendelését.  Meghallgattam a doktornő javaslatát: Mit? Miért? Milyen ütemezésben gondol a legjobbnak esetemben. Miközben hallgattam a doktornő korrekt, részletes és számomra – a beteg számára is – rébuszoktól mentes, tökéletesen érthető kezelési tervét egyre erősödött bennem az érzés, hogy én itt jó helyen vagyok.  Ez közel két évvel ezelőtt történt.

Ma már túl vagyok a csontpótlásokon, a fogbeültetéseken és mindenen! HURRÁ! Közben egyetlen alkalommal, egyetlen pillanatra sem bántam meg orvosválasztásomat. Maráz Kinga doktornő imponálóan magas szintű szakmai tudása, nyugodt, derűs, biztonságot sugárzó személyisége életemnek egy igazán nehéz időszakán segített át. Félelmek nélkül, optimista várakozással csináltam végig a hiúságomat és egészségemet egyaránt érintő kezeléssorozatot.
Nagyon jó hatással volt rám a rendelőben uralkodó hangulat, az abszolút bizalomra épülő professzionális együttműködés a kollégákkal.

Szerencsésnek tartom magam, hogy rátaláltam a Dentoplant fogászati rendelőre és megismertem Maráz Kinga doktornőt.”

Maráz Kinga emlékkönyvébe

Dr. Vígh László
2014.10.22.

“Hazudnék ha tagadnám, hogy Kinga székében ülve – már nem először – Dante Pokla jut az eszembe. Itt a Pokol egy fokozatosan szűkülő tölcsér! Kipeckelt számban a fúró, zizegő, fortyogó, sercegő mutatványokkal én bizony ennek a tölcsérnek kerülök nagyon hamar az aljára. Ámde, mint tudjuk a Pokol legmélyebb pontjától is lehet fölfelé haladni. Amikor Kinga meglátja és megérzi a mérhetetlen kétségbeesésemet, kedves barna szemei – ha lehet -, még jobban ragyognak, rögtönzött lélekmentő meséi még színesebbek és persze még jobban megnyugtatnak. És én elindulok lassan fölfelé ebből a tölcsérből, ha nem is a Purgatórium hegyének irányába…Kinga, ezt a mutatványt csak Te tudod, nagyon köszönöm…”

Szeretettel: Vígh László

Beszélgetés a fogorvossal, Dr. Maráz Kingának

Dr. Benyik György
2014.10.14.

“A fogorvossal társalogni két szituációban lehet, vagy éppen matat az ember szájában. Ilyenkor igen és nem-re korlátozódik a párbeszéd, vagy az ember a szemével, vagy a mimikájával jelez.

Vagy az ember kapott egy injekciót és várja a hatását. Ilyenkor egyre pöszébben, de elő lehet adni egy rövid történetet. Fogorvosom éppen a építőiparral kapcsolatos kalandjait adta elő, és azt a sokak által tapasztalt tényt, hogy a „szakít” nem érdekli a minőség, csak az hogy a munkát valahogyan elvégezze és a pénzt mihamarabb felvegye.
Erre meséltem el római tapasztalatomat egy festő és mázoló szakmunkással, aki mellé kirendeltek felügyelőnek a Római Magyar Akadémián, ahol a friss tatarozás után egy évvel megrepedtek a reneszánsz ajtók. A „szaki” éppen olyan koszos és festékes volt, mint magyar kollégája, de mint afféle olasz igen örült, hogy valaki lesi a munkáját és beszélgetni lehet vele. Kb. másfél órás beszélgetés zajlott köztünk, vagy inkább monológ, amit én ámulva hallgattam, mert nem csak a keze járt szorgosan, hanem a szája is. 

Peregtek a szavak a tapasztalatairól a különböző fa fajtákról és ajtókról, a reneszánsz ajtókról és a barokk díszítésekről. A különböző fa fajták keménységéről, ébenfa, az indiai tölgyfa, teakfa tulajdonságairól. A legendásan kemény puszpáng, grenadil, amarant fa feldolgozási formáiról. A kemény, de igen érzékeny mahagóni, hikori, délifenyő, szantálfa, som, galagonya reakcióiról a különböző festékekre. A tölgy, bükk, gyertyán, boróka, juhar, akác, tiszafa, diófa, törökmeggy, almafa, körtefa, cseresznyefa deformálódási sajátosságairól. A kemény cédrus, ciprus, kőris, platán, berkenye, szilfa, bálványfa, eperfa, törpefenyő, csertölgy legjobb felhasználási területeiről. A számára kedves szelídgesztenye, mogyorófa, éger csiszolásáról. A lágy luc-, jegenye-, erdei-, fekete- és vörösfenyő szálkáiról és erezetéről.  A vadgesztenye, nyír ravasz csomóiról. Az igen puha simafenyő, nyár, hárs, fűz a szil-fa szárítási technológiájáról. Annyi új olasz szót tanultam fél óra alatt a fa feldolgozási szakmából, amit azóta se.
Rá kellett jönnöm ez az ember szenvedélyesen szereti a szakmáját, és imád remek munkát végezni. A beszélgetés végére eltüntette a réseket. 25 év után jártam újra ebben az épületben. Nem értették miért vizsgálom a jobb oldali ajtó szárnyát. Nem tudtam elmagyarázni, hogy itt a festék alatt egy láthatatlan repedés van, amelyet úgy betömtek, hogy 25 év után sem lehet észrevenni. Mert olyan szakember csinálta, aki értett hozzá és imádta ezt a munkát.

Mire ide értem, már nagyon pöszén adtam elő a történetet, folytatni nem tudtam, mert kezelésbe vették a számat, de a fogtömés még mindig szilárdan áll benne.”

-->