Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

thumbnail

Implantátum

NobelBiocare Fogorvoskereső:
fogorvoskereso.nobelimplant.hu

A Dentoplant Fogászati Rendelőben Szegeden kiemelten magas szakmai színvonalú implantológiai ellátással találkozhat. Mindezt emelt szintű  külföldi képzéseken elsajátított korszerű módszerek és a magas minőségű Nobel® implantátumok alkalmazása teszi lehetővé. Rendelőnkben Nobel® implantátumot használunk, mert a minőség a legjobb döntés és ez a választás egy életre szól.

A Nobel Biocare a világ vezető implantátumokat gyártó és fejlesztő cége. Implantátum típusok széles palettáját kínálja az egy fog hiánytól a teljes fogatlanság megoldásáig. Rendelőnk számára mégis a legfontosabb az, hogy a Nobel® cég eljárásai a legelső tapasztalatoktól tudományos bizonyítékokkal rendelkeznek. Nevükhöz kapcsolódik, hogy már az 1950-es évektől érdeklődéssel fordultak azon tudományos kísérletek irányába, melyek során a csontba ültetett titán felszín kölcsönhatását vizsgálták, azaz az osseointegrációt felfedezték.  

Mérföldkövek a Nobel® implantátumok fejlesztésében:

nobel-implantatum1

1952 – Per-Ingvar Branemark felfedezte és tudományosan igazolta, hogy az implantátum titán felszíne és a csont között erős kapcsolat jön létre. (Osszeointegráció) Később csatlakozott a Nobel Biocare® kutatásaihoz és megteremtette a modern implantológiát. 

nobel-implantatum2

1963 – Matts Andersson úttörő munkájaként kifejlesztették a fogpótlások  számítógép vezérelt 
CAD / CAM eljárással történő gyártását. Napjainkban a  Nobel Procera® technológia közismert.

 nobel-implantatum3

1996 – Jack Hahn dolgozta ki elsőként a “tapered”, azaz polírozott nyaki struktúrájú implantátum modellt, hogy utánozza a természetes fog felépítését. Jelenleg is a Nobel Replace Tarered ® és Replace Select® implantátum típusok a legszélesebb körben alkalmazott formák. 

nobel-implantatum4

 

2000 – Nobel Biocare bevezette a TiUnite implantátum felületet, amely támogatja az osszeointegrációs folyamatokat és felgyorsítja a csontosodást. Az összes implantátum típus ezzel a felületi struktúrával kerül forgalomba.

TiUnite Science First leaflet (pdf)

 nobel-implantatum5

2005 – Nobel Biocare kifejlesztette a Nobel Guide® rendszert, amely egy átfogó 3D diagnosztikai,
3D eset tervezési és számítógép vezérelt sebészeti sablon program. 

nobel-implantatum6

 

2008 – Nobel Active® implantátumos piacra kerülése. Az eddigiekhez képest új implantátum forma lehetőséget teremt a gyengébb csontminőségű esetek biztonságosabb megoldásához.

NobelActive Science First leaflet (pdf)

nobel-implantatum7

 

Kitekintés a jövőbe – A Nobel Biocare folytatja a tudományos alapokon álló és klinikai vizsgálatokkal igazolt kutatómunkát. Számtalan nemzetközi és hazai fórumon elérhetők referenciái. Szakmai továbbképzéseit pedig a  hazánkban is működő  Nobel®mentor program keretében még közvetlenebbé és személyesebbé alakítja felhasználói között. 

EC certificate, CE 00353 (pdf)

Klinikai vizsgálatok eredményei, cikkek a témában megtekinthetők az alábbi honlapon:
https://www.nobelbiocare.com/en/resource-library/scientific-evidence