Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

Blog

0. Dr. Maráz Kinga treatment planning1

Egy fog elvesztése nagyban ronthatja életminőségünket, azonban a fejlett technika és az orvostudomány segítségével ma már kiváló minőségű, tartós és esztétikus megoldásokat nyújthatunk pácienseink számára. Dr. Maráz Kinga Dentoalveoláris szájsebész szakorvos bevezet minket a fogbeültetés megtervezésének és a kezelés folyamatának rejtelmeibe aktuális blogcikkünkkel.

Részletek
Dentoplant fogászat szeged_fokep

Sokak számára már a fogászati szűrővizsgálaton való részvétel is valóságos rémálom, azonban rendkívül fontos a szemléletváltás, hiszen, ha rendszeresen megjelenünk a fogszakorvos rendelésén, úgy akár elkerülhetjük a későbbi kellemetlen beavatkozásokat.

Részletek
IMG_7207_főkép

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban gyermekeinkkel, előkerülnek a biciklik, a görkorcsolyák és a focilabda is. Ennek következtében sajnos sűrűbbé válnak a fogbalesetek, ahol a tejfogak vagy a már maradó fogak jelentősen sérülhetnek.
Az alábbiakban Dr. Vadász Anna kollégánk segít eligazodni a fogak traumás sérüléseinek ellátásában.

Részletek
1P9A9036_resize fokep

Dr. Maráz Kinga tollából született blogcikkünkből átfogó információt kaphat az ínygyulladásról, annak okairól, típusairól és tüneteiről és professzionális kezelési lehetőségeiről is olvashat!

Részletek
főkép - implantátum

Hazánkban a 65 év felettiek több, mint 25%-a teljes fogatlansággal él. A hiányzó fogak pótlása nem csupán esztétikai kérdés, hiszen a fogazat épsége a teljes emésztőrendszer egészségére kihat.

Részletek
főkép - mikroszkópos gyökérkezelés

Gyökérkezelés tekintetében a hosszútávú siker kulcsa – a szakértelmen túl – a megfelelő kezelési módszer kiválasztása, valamint a csúcstechnológiás anyagok és eszközök alkalmazása. A gyökérkezelés ma elérhető legkorszerűbb módszere a speciális fogászati mikroszkóppal végzett eljárás, azaz a mikroszkópos gyökérkezelés.

Részletek
fokep

Gyakran ébred fájó állkapoccsal vagy fejfájással? Állkapcsa ropog vagy kattog, amikor kinyitja és becsukja a száját? Amennyiben igen, Ön feltehetően fogcsikorgatásban érintett.
Alábbi blogcikkünkben Dr. Vadász Anna fogorvos kollégánk foglalta össze mindazt, amit a fogcsikorgatásról tudni érdemes.

Részletek
főkép - Dentoplant Szeged

Alábbi blogcikkünkben összegyűjtöttük azokat a legfontosabb műtét utáni teendőket, amelyeket érdemes megismerni és betartani annak érdekében, hogy a gyógyulás problémamentesen menjen végbe és a műtétet követő napok könnyebben átvészelhetőek legyenek.

Részletek
főkép-Dentoplant Dobó Nita-min

Dobó Huanita dentálhigiénikus kollégánk blogcikkéből megismerkedhet a dentálhigiénia fogalmával, illetve átfogó képet kaphat személyre szabott szájhigiéniás programunk működéséről és a dentálhigiénikusok professzionális munkájáról is.

Részletek
fokep -1P9A9000_resize másolat (1)

Bizonyára mindenki hallott már a fogágybetegségről, mégis kevesen tudják, hogy pontosan mit is jelent, milyen tünetei vannak, mi vezet kialakulásához és hogyan gyógyítható.
Olvassa el blogcikkünket és legyen tájékozott a lakosság 80-90%-át érintő fogágybetegséget illetően!

Részletek
főkép - Dr. Vadász Anna és Milla2 (1)

Hogyan gondoskodhatunk a romlásnak induló tejfogakról, milyen következményekkel járhat a tejfogak korai elvesztése és mi is az a helyfenntartó készülék? Dr. Vadász Anna kollégánk tollából született blogcikkből választ kaphat!

Részletek
Fokep - Dentoplant NobelBiocare On1  (1)

Ha implantációról van szó, akkor a Dentoplant Fogászati és Implantológia Rendelőben készülő munkáink nem a legolcsóbb megoldásokkal, hanem implantációink hosszú élettartamával, fogpótlásaink rendkívüli tartósságával és csavarozhatóságával versenyzünk.

Részletek
Dr. Hajsz Márton nyers-főkép-min

Fogeltávolítás előtt ma már számtalan lehetőség van a specialista fogorvos kezében, hogy mérlegelje a fog megtarthatóságát. Például a gyökérkezelés kiváló fogmentő megoldás azon fogak esetében, ahol a fogbél már elhalt, nagy kiterjedésű szuvasodás, fogbélgyulladás, vagy valamilyen sérülés következtében. A gyökérkezelés a foghúzástól mentheti meg a rossz állapotú fogat, hosszú évekkel meghosszabbítva a fog élettartamát.

Részletek
Dr. Maráz Kinga fogászat fogbeültetés implantátum másolat-főkép-min

A bölcsességfogak jellemzően az utolsóként előtörő maradófogaink. 18-25 éves kor körül várható megjelenésük, viszont már jóval korábban okozhatnak gondot.

Részletek
fokep-min

A fogszuvasodás, különböző fogágybetegségek, esetleg baleset okán elvesztett fogak pótlása nemcsak esztétikai és az ehhez kapcsolódó szociális, pszichés okok miatt fontos, hanem az egészségügyi kockázatok elkerülése végett is.
A Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőben Dr. Maráz Kinga dento-alveoláris sebész szakorvos 20 éves szakmai tapasztalattal és kiemelkedő sikeraránnyal végez fogbeültetéseket.

Részletek
IMG_0801-min

Rendelőnkben elsődleges szempont, hogy minden páciensünk számára a lehető legmagasabb esztétikai és funkcionális igényt kielégítő megoldásokat nyújtsunk. Ezt a célt szolgálják az úgynevezett inlayek, azaz a fogbetétek is.

Részletek
Dentoplant_Mikulas

Csillogó gyermekszemek, ablakban várakozó kis csizmák, édességhegyek… Nem vitás, hogy a december az édes örömök hónapja a gyermekek számára is. Az ünnepek közeledtével úgy gondoltuk, hogy egy blogcikk keretében összefoglaljuk mindazt, amit a gyermekek édességfogyasztásáról tudni érdemes. Dr. Vadász Anna kollégánk írását olvashatják.

Részletek
IMG_5826

A fogszabályozás szakterületén dolgozó fogorvosok egyik legrangosabb rendezvényének, a 9. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Orthodontiai Kongresszusnak (The 9th International Orthodontic Congress) idén a Japán főváros adott volna otthont.

Részletek
01. EMS Profilaxis Master készülék a Dentoplant fogászaton Szegeden

Az irányított biofilm terápia (Guided Biofilm Therapy®) a dentálhigiéniai kezelések legmodernebb változata. A kezelés célja az íny feletti és íny alatti biofilm alapos és rendkívül kíméletes eltávolítása. Az irányított biofilm kezelés egy kockázatértékelésen alapuló, nyolc lépésből álló kezelési protokoll, mely a szájüreg egyensúlyát és hosszútávú egészségét segít fenntartani.

Részletek
0.2_logozni

A sikeres gyökérkezelés nem ér véget azzal, hogy elkészül a gyökértömés, hanem ugyanolyan fontos része, hogy megfelelő koronai felépítéssel lássuk el a fogat. A Dentoplant Fogászati Rendelőben szakorvos kollégáink a legkorszerűbb kezelési módszerekkel mentik meg a gyökérkezelt fogakat.

Részletek
Dentoplant Nobel implantátum Szeged2

Páciensünk életében új fejezet kezdődik és ismét felszabadultan mosolyoghat. Dr. Maráz Kinga vezető szájsebész kollégánk a napokban készült el egy olyan kezeléssorozattal, mellyel sikerült visszaállítani a gyermekkori balesetben sérült két jobb felső metszőfog esztétikáját, ezúttal fogbeültetéssel.

Részletek
Dentoplant fogászat Szeged koronavírus védekezés

A SARS CoV-2 vírusfertőzések okozta járvány berobbanása és az a tény, hogy cseppfertőzéssel terjed, szükségessé tette a Dentoplant Fogászati magánrendelő felkészítését az ellátó személyzet és a páciensek egészségének megőrzésének érdekében.

Részletek
1. Dr. Maráz Kimga és Dr. Joseph Kan

2019. Október 17.-19. között Budapesten került megrendezésre az „Urban kemény- és lágyszövet regenerációs szimpózium“, amely a szájsebészettel és szövetregenerációval foglalkozó szájsebész kollégák kiemelt szakmai programja.

Részletek
1.Udvariné Béres Zsüliet és Dobó Huanita

A Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőt két dentálhigiénikus kollégánk: Dobó Huanita és Udvariné Béres Zsüliett képviselte 2019. október 11.-én, Budapesten a Dental World Kongresszus keretei között megrendezésre került EMS továbbképzésen.

Részletek
2019 szegedi Fogorvosnapok 3 másolat

A Dentoplant fogorvos kollégái október 3.-5. között a Szegedi Tudományegyetetmen megrendezésre került Szegedi Fogorvosnapok tudományos programsorozatán vettek részt. A szombati napon meghívott neves vendégelőadók a csontpótlás aktuális kérdésein túl a fogászat egyes szakterületeinek szoros együttműködésének szükségességére hívták fel a figyelmet.

Részletek
01_IMG_5862

Dr. Vadász Anna kollégánk a hétvégén a IV. Szegedi Nemzetközi Orthodontiai Szimpóziumon vett részt. A szakmai fórum elnökének, Dr. Segatto Emil PhD. egyetemi docensnek köszönhetően a tudományos rendezvény tiszteletbeli vendége és előadója az Egyesült Államokban a fogszabályozás szakterületén iskolateremtő Dr. Ravindra Nanda professzor volt, aki a University of Cunnecticut Emeritus Professzora.

Részletek
IMG_4478

2018. június 2.-án a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelő dentálhigiénikusai, Dobó Huanita és a Udvariné Béres Zsüliet két napos továbbképzésen vettek részt Budapesten, a Nobel Biocare szervezésében.

Részletek
01_inygyulladas_terhesseg

A Dentoplant Fogászati Rendelő második alkalommal csatlakozik ahhoz a szájápolás jelentőségét népszerűsítő ún. „Egészséges íny napja” programhoz, amely az Európai Paradontolóusok Szövetségének (EFP) kezdeményezésére járja be a világot.

Részletek
03_Kepernyofoto_2017-08-06_-_14.40.02

2017.10.27. – Budapesten első alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi csont és lágyrész regenerációs szimpózium az Urbán Regeneration Institute rendezésében.

Részletek
01_2017_iny_napja

Rendelőnk Dr. Maráz Kinga vezetésével az “Egészséges Íny Napja” alkalmával csatlakozott az Európai Paradontolóusok Szövetsége (EFP) és a Magyar Paradontológiai Társaság által indított prevenciós népszerűsítő kampányhoz.

Részletek
01_inaki 2

A Nobelbiocare éves sympoziumának vendégeként látogatott Budapestre az esztétikus implantológiai megoldások „nagymestere“, Dr. Inaki Gamborena. Az implantátumok körüli kötőszövet átültetések témájában napjaink legkeresettebb szakértője.

Részletek
Albrektsson

A szájsebészeti és implantológiai szakterület ikonikus alakját, Prof. Dr. Tomas Albrektssont (University of Göteborg) köszöntötte Dr. Maráz Kinga kollégánk a Budapesti Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikája által szervezett Paroimplant 2016 kongresszuson.

Részletek
02_dr. Maráz Kinga Szeged

A Symposium Szeged hagyományos rendezvényeit megelőző napon, 2016.május 5-én a fogágybetegségek felismerésével és kezelésével foglalkozó workshopot tartottak Szegeden a berni egyetem professzorai. A rendezvényen rendelőnket Dr. Maráz Kinga képviselte. 

Részletek
03_Cortellini és Tonetti elméleti kurzus

Dr. Maráz Kinga, rendelőnk vezető fogorvosa április első hetében Firenzében, Parodontológiai plasztikai sebészeti kurzuson vett részt a TangramOdis srl. szervezésében. Az ínyplasztikák témájában méltán világhírű szerzőpáros, Dr. Pierpaolo Cortellini és Prof. Mauritio Tonetti nevével fémjelzett fogágy plasztikai sebészeti mesterkurzus mind elméleti, mind a gyakorlati szempontból az egyik legkiemelkedőbb képzés Európában.

Részletek
2

Dr. Maráz Kinga a NobelBiocare meghívására vett részt a Zürichben megrendezett fogászati implantológiai előadói tréningen. A többnapos program és továbbképzés lehetőséget adott, hogy az európai országokat képviselő kollégák megismerhessék egymás munkáját és tapasztalatot cseréljenek a Nobel fogbeültetések sebészeti és azokat kiegészítő implantátciós protetikai kérdésekről.

Részletek
1_paroimplant_2015

2015. november 20-21 között Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen rendezték meg a Paroimplant 2015. kongresszust, melyen a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőt több kollégánk is képviselte.

A három napos rendezvényt megelőzően, 2015. november 19.-én Dr. Maráz Kinga az International Team for Implantologist (ITI) magyar tagjai részére rendezett Study Club Meeting-en vett részt.

Részletek