Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

Blog

fokep

A fogágybetegség, vagy más néven parodontitis alattomos betegség, amely akár fogvesztéshez is vezethet. Tulajdonképpen a fogat tartó szövetek krónikus gyulladása, amely ínygyulladással kezdődik, majd azokat a területeket támadja meg, amelyek rögzítik a fogat. Ide tartozik az íny, a fogakat körülvevő csont, a fogcement és a gyökérhártya.
A fogágybetegségről részletesen alábbi blogcikkünkben olvashat: https://dentoplant.hu/a-fogagybetegsegekrol.

Részletek
Fokep

A korona az egyik legegyszerűbb fogpótlás, amely egyetlen fog helyreállítására szolgál. Nem foghiányt pótlunk vele, hanem egy meglévő fog koronájának jelentős mértékű hiányát restauráljuk. A fogkoronát az előkészített fog meglévő részére – a korona anyagától függően – speciális ragasztócementekkel rögzítjük. Korona készülhet egyetlen beültetett implantátumra is, ilyenkor különféle felcsavarozható megoldások közül választhatnak pácienseink. Jelen cikkünkből a saját fogakra készülő koronákról tudhatnak meg részleteket.

Részletek
Főkép

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink megfelelő szájhigiéniájára. Fontos számunkra, hogy elsajátítsák a helyes szájápolási technikákat és megismerjék azokat a különböző segédeszközöket, melyekkel hatékonyabban tudják tisztítani a fogaikat. Sokéves tapasztalatunk szerint igen gyakori szájápolási hiba a fogközök tisztításának elmaradása. Sokan azt hinnék, hogy ezeket a fogfelszíneket nem olyan fontos ápolni, mint a látható részeket. A fogközök higiéniájának jelentősége abban rejlik, hogy a tisztítás elhanyagolása miatt felhalmozódó lepedék ínygyulladás, fogszuvasodás, vagy akár kellemetlen leheletet kiindulópontja is lehet, így érdemes odafigyelni ezekre a részletekre is.

Részletek
Fokep (1)

Csontpótlásra akkor van szükség, amikor az elvesztett fogak helyén a csontállomány annyira elsorvad, hogy emiatt nem lehet megfelelő biztonsággal implantátumot beültetni. Az elmúlt években a szövetregeneráció a fogászati területen is jelentős eredményeket ért el, ennek köszönhetően több megbízható csontpótlási technika és csontpótló anyag is sikeresen használható.

Részletek
fokep-min (2)

A Dentoplant Fogászati Rendelőben Dr. Roszik Melitta aneszteziológus kollégánk vezetésével rendszeresen alkalmazunk fogászati kezelések kiegészítéseként professzionális fájdalomcsillapítást és nyugtatást, így növelve a fájdalomcsillapítás hatékonyságát. Az eljárást szedo-analgéziának nevezzük, ami annyit jelent, hogy a kezelés során alkalmazott fájdalomcsillapítás és nyugtatás együtt fejti ki hatását. Ajánljuk a szedálást mindazoknak, akik tartanak a fogászati beavatkozásoktól, vagy olyan esetekben, amikor bonyolultabb műtéti beavatkozásokat, csontpótlást, arcüreg emelést tervezünk. Éber szedációval akár több kezelés is elvégezhető egyszerre, kellemetlen élmény és fájdalom nélkül.

Részletek
Fokep

A kivehető készülékek talán a legjobban ismert és legrégebb óta alkalmazott eszközök a fogszabályozásban. A készülékek hatásmechanizmusa alapján a vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a pontos diagnózis és kezelési terv alapján kiválasztott eszköz a fogszabályozó terápia igen hatásos eszközeként szolgál.

Részletek
fo

Esztétikailag kiemelt területeken érdemes alaposan megtervezni még egy egyszerűbb feladatnak tűnő foghúzást is.
Különösen egy frontfog eltávolítása előtt fontos eldöntenünk, hogy milyen végleges fogpótlást választunk, mert nem mindegy, hogy azonnali fogbeültetést, vagy hagyományos híd fogpótlás a cél. Amennyiben szeretnénk elkerülni a fogeltávolítást követő csontleépülést, akkor a fogeltávolítást úgynevezett alveólus prezervációs technikával egészítjük ki.

Részletek
Fokep

A gyökérkezelés gyakran szükséges velejárója egy fogászati kezelésnek, amely a közhiedelemmel ellentétben nem jelenti az adott fog végét. A gyökérkezelést ma már fogszakorvos specialista, az endodontus végzi. Mikroszkóp használatával és speciális képzettséggel jelentős sikeraránnyal megmenthetők gyökérkezelés alkalmazásával a sérült fogak.

Részletek
1.Főkép-min

Sokakban él az a téves elképzelés, miszerint a fogszabályozó kezelés csak a fogak mozgatásából és esztétikus mosoly kialakításából áll. Azonban ez nem egészen van így, hiszen a fogszabályozással gyermekkorban még az állcsontok szimmetrikus növekedése is befolyásolható, amit felhasználva sokkal hatékonyabb fogszabályozási módszerekre nyílik lehetőség.

Részletek
fokep-min-min

Lézeres fogászati kezelések több típusát is alkalmazzuk a Dentoplant Fogászati Rendelőben. Megfelelő előkészítést követően kitűnő eredménnyel alkalmazható a lézer fogágybetegségek kezelése során, mind sebészi tasakműtétekhez, mind fotodinámiás kezelésként alkalmazva. Különböző hullámhosszokon beállítva pedig még további kezelési lehetőségekre is kiváló lehet

Részletek
Fokep

A saját foganyag megőrzése érték. A gyökérkezelés kiváló megoldás az erősen sérült fogak kezelésére abban az esetben, ha a fogbél (pulpa) megfertőződött, vagy a szuvasodás olyan kiterjedt, hogy azt nem lehet töméssel helyreállítani. A gyökérkezelés megmenti a fogat a fogeltávolítástól és lehetővé teszi a páciens számára, hogy hosszabb ideig megőrizhesse természetes fogait.

Részletek
1. Főkép Nobel On1

A mai korszerű implantátumra készülő koronák felcsavarozhatók. A technikai fejlődéssel elhagyjuk a régi, ragasztással történő rögzítési módszert. Esztétikai zónába, frontfogak pótlására a legmagasabb esztétikai követelményeknek megfelelő és egyedileg formázott Procera® koronákat, míg hosszabb hidak megvalósításához a Procera®, On1™, vagy fémkerámia megoldásokat javasoljuk.

Részletek
1. FŐKÉP vágva-min

A Dentoplant Fogászati Rendelőben a mindennapi fogászati kezelésekhez a legkorszerűbb 3 dimenziós röntgen diagnosztikát tudjuk biztosítani helyben pácienseink számára. A cone beam CT felvétel segítségével orvosaink pontosabb diagnózist tudnak felállítani.

Részletek
fokep

A fognyakról lehúzódó íny először nem okoz panaszt, a legtöbb ember számára fel sem tűnik a változás, de idővel egyre látványosabban halad előre a folyamat. Azonban ekkor már nem csak esztétikai problémát eredményez, hiszen az íny pozíciójának változása megváltoztatja a fogágy felépítését is.

Részletek
Fokep

Különösen a meleg nyári napokon okozhatnak kellemetlenséget hideg étel, vagy ital fogyasztását követően megfájduló fogaink. A hidegre való érzékenységet azonban sok tényező okozhatja. Olvassa el alábbi blog cikkünket, melyben tájékozódhat a fogérzékenység legmodernebb kezelési formáiról is.

Részletek
fokep

Az állkapocs ízületben jelentkező kattogás, vagy a rágóizmokban jelentkező fájdalom gyakran előfordul. Egy nagy ásítást követő roppanás és fájdalom, vagy a rágóizmomban keletkezett fájdalmas duzzanat mindannyiunkat utolérhet.

Részletek
tejfog-min

A tejőrlők infraokklúziója (rágósík alatti pozíciója) nem ritka a gyermekek esetében, korai felismerése az általános fogászati praxisokban is fontos szereppel bír. Előfordulása az alsó fogívben gyakoribb, akár mindkét oldalon megjelenve és főként az első tejőrlőket érinti.

Részletek
2021. 05. 31.

Kofferdam izoláció

Fokep

Fogászati kezelés során fontos, hogy a teljes folyamat kontrollált, és a páciens számára is kellemetlenségektől mentes legyen. A kofferdam izoláció során a gumilepedő felhelyezése maximálisan fájdalommentes, használatával pedig további kellemetlenségek is elkerülhetők a kezelés során, valamint az elkészült tömés eredményességét is nagyban megnöveli.

Részletek
2021. 05. 25.

A fogágybetegségekről

Fokep

A fogágybetegség napjainkban is népbetegségnek számít, megszüntetése nemcsak a fogak, de az általános egészségünk megőrzése érdekében is fontosabb, mint gondolnánk. Ha időben fordulunk szakemberhez és visszajárunk a gondozási programba, akkor önfeledten mosolyoghatunk idős korunkban is, és nemcsak a mozgó fogak és az ínyvisszahúzódás kerül el minket, hanem több belgyógyászati kórképtől sem kell aggódnunk.

Részletek
Fokep-min

Sokan csak erős fogfájdalom, vagy panasz esetén fordulnak fogorvoshoz, azonban egy beteg fogból fogfájdalom nélkül is kialakulhat olyan góc, ami egész szervezetünk egészségét károsan befolyásolja.

Részletek
Fokep

Fogorvos álláslehetőség a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőben, Szegeden!

Részletek
Fokep

Rendelőnkben a legkorszerűbb szájhigiéniás kezeléseket alkalmazzuk, hogy pácienseink fogai tiszták, fogpótlásaik pedig jól karban tartottak legyenek. Fontos számunkra, hogy egy kezeléssorozat befejeztével örömmel térjenek vissza hozzánk szájhigiéniás kezelésekre.

Részletek
Dentoplant Szeged

Dr. Maráz Kinga dentoalveoláris sebész kollégánk a Szegedi Tudományegyetem Dentális implatológia kurzusa részére tartott előadást 2021.04.22-én.

Részletek
2021. 05. 03.

Esztétikai részárás

Fokep

A fogak közötti rés nem csupán esztétikai kérdés. Egyes esetekben a megoldás roppant egyszerű, és akár egy alkalommal elvégezhető a megoldást nyújtó kezelés, míg más esetekben akár fogszabályozás is szükséges lehet. Minden páciens esete eltérő, így fontos a körültekintő előzetes vizsgálat, hogy megállapítsuk mi a legmegfelelőbb eljárás a rések bezárására.

Részletek
fokep

Fogaink megfelelő karbantartása nem csak esztétikai kérdés. Ha a fog letört, nagymértékben szuvasodott, vagy eltávolításra került, akkor fogpótlásra van szükség.

Részletek
2021. 04. 20.

Pulpotómia

fokep

Ahhoz, hogy megértsük miért szükséges egy szuvas fogat fogtöméssel ellátni és hogyan kerülhető el a fog elhalása, elengedhetetlen tudnunk hogyan épül fel fogazatunk, továbbá meg kell ismernünk azt a folyamatot is, ahogy a fogszuvasodás kialakul.
Nem győzzük kiemelni, mennyire fontos a megelőzés, így az alábbi sorok elolvasása bízunk abban, hogy prevenciós hatással lesz majd olvasóinkra.

Részletek
főkép

A fehér fogak mindannyiunk számára fontosak, hiszen egészséget és ápoltságot sugároznak. Azonban fontos, hogy a kétes eredetű, gyors és látványos eredményt ígérő szerek helyett szakorvosi segítséget kérjünk a kívánt cél elérése érdekében. A fogfehérítés szakértelmet és megfelelő utánkezelést is megkövetel. Tavasz közeledtével rendelőnkben is egyre több szépülni vágyó páciensünk választja a fájdalommentes fogfehérítést.

Részletek
0. Dr. Maráz Kinga treatment planning1

Egy fog elvesztése nagyban ronthatja életminőségünket, azonban a fejlett technika és az orvostudomány segítségével ma már kiváló minőségű, tartós és esztétikus megoldásokat nyújthatunk pácienseink számára. Dr. Maráz Kinga Dentoalveoláris szájsebész szakorvos bevezet minket a fogbeültetés megtervezésének és a kezelés folyamatának rejtelmeibe aktuális blogcikkünkkel.

Részletek
Dentoplant Szeged

Sokak számára már a fogászati szűrővizsgálaton való részvétel is valóságos rémálom, azonban rendkívül fontos a szemléletváltás, hiszen, ha rendszeresen megjelenünk a fogszakorvos rendelésén, úgy akár elkerülhetjük a későbbi kellemetlen beavatkozásokat.

Részletek
IMG_7207_főkép

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban gyermekeinkkel, előkerülnek a biciklik, a görkorcsolyák és a focilabda is. Ennek következtében sajnos sűrűbbé válnak a fogbalesetek, ahol a tejfogak vagy a már maradó fogak jelentősen sérülhetnek.
Az alábbiakban Dr. Vadász Anna kollégánk segít eligazodni a fogak traumás sérüléseinek ellátásában.

Részletek
1P9A9036_resize fokep

Dr. Maráz Kinga tollából született blogcikkünkből átfogó információt kaphat az ínygyulladásról, annak okairól, típusairól és tüneteiről és professzionális kezelési lehetőségeiről is olvashat!

Részletek
főkép - implantátum

Hazánkban a 65 év felettiek több, mint 25%-a teljes fogatlansággal él. A hiányzó fogak pótlása nem csupán esztétikai kérdés, hiszen a fogazat épsége a teljes emésztőrendszer egészségére kihat.

Részletek
főkép - mikroszkópos gyökérkezelés

Gyökérkezelés tekintetében a hosszútávú siker kulcsa – a szakértelmen túl – a megfelelő kezelési módszer kiválasztása, valamint a csúcstechnológiás anyagok és eszközök alkalmazása. A gyökérkezelés ma elérhető legkorszerűbb módszere a speciális fogászati mikroszkóppal végzett eljárás, azaz a mikroszkópos gyökérkezelés.

Részletek
fokep

Gyakran ébred fájó állkapoccsal vagy fejfájással? Állkapcsa ropog vagy kattog, amikor kinyitja és becsukja a száját? Amennyiben igen, Ön feltehetően fogcsikorgatásban érintett.
Alábbi blogcikkünkben Dr. Vadász Anna fogorvos kollégánk foglalta össze mindazt, amit a fogcsikorgatásról tudni érdemes.

Részletek
főkép - Dentoplant Szeged

Alábbi blogcikkünkben összegyűjtöttük azokat a legfontosabb műtét utáni teendőket, amelyeket érdemes megismerni és betartani annak érdekében, hogy a gyógyulás problémamentesen menjen végbe és a műtétet követő napok könnyebben átvészelhetőek legyenek.

Részletek
főkép-Dentoplant Dobó Nita-min

Dobó Huanita dentálhigiénikus kollégánk blogcikkéből megismerkedhet a dentálhigiénia fogalmával, illetve átfogó képet kaphat személyre szabott szájhigiéniás programunk működéséről és a dentálhigiénikusok professzionális munkájáról is.

Részletek
fokep -1P9A9000_resize másolat (1)

Bizonyára mindenki hallott már a fogágybetegségről, mégis kevesen tudják, hogy pontosan mit is jelent, milyen tünetei vannak, mi vezet kialakulásához és hogyan gyógyítható.
Olvassa el blogcikkünket és legyen tájékozott a lakosság 80-90%-át érintő fogágybetegséget illetően!

Részletek
főkép - Dr. Vadász Anna és Milla2 (1)

Hogyan gondoskodhatunk a romlásnak induló tejfogakról, milyen következményekkel járhat a tejfogak korai elvesztése és mi is az a helyfenntartó készülék? Dr. Vadász Anna kollégánk tollából született blogcikkből választ kaphat!

Részletek
Fokep - Dentoplant NobelBiocare On1  (1)

Ha implantációról van szó, akkor a Dentoplant Fogászati és Implantológia Rendelőben készülő munkáink nem a legolcsóbb megoldásokkal, hanem implantációink hosszú élettartamával, fogpótlásaink rendkívüli tartósságával és csavarozhatóságával versenyzünk.

Részletek
Dr. Hajsz Márton nyers-főkép-min

Fogeltávolítás előtt ma már számtalan lehetőség van a specialista fogorvos kezében, hogy mérlegelje a fog megtarthatóságát. Például a gyökérkezelés kiváló fogmentő megoldás azon fogak esetében, ahol a fogbél már elhalt, nagy kiterjedésű szuvasodás, fogbélgyulladás, vagy valamilyen sérülés következtében. A gyökérkezelés a foghúzástól mentheti meg a rossz állapotú fogat, hosszú évekkel meghosszabbítva a fog élettartamát.

Részletek
Dr. Maráz Kinga fogászat fogbeültetés implantátum másolat-főkép-min

A bölcsességfogak jellemzően az utolsóként előtörő maradófogaink. 18-25 éves kor körül várható megjelenésük, viszont már jóval korábban okozhatnak gondot.

Részletek
fokep-min

A fogszuvasodás, különböző fogágybetegségek, esetleg baleset okán elvesztett fogak pótlása nemcsak esztétikai és az ehhez kapcsolódó szociális, pszichés okok miatt fontos, hanem az egészségügyi kockázatok elkerülése végett is.
A Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőben Dr. Maráz Kinga dento-alveoláris sebész szakorvos 20 éves szakmai tapasztalattal és kiemelkedő sikeraránnyal végez fogbeültetéseket.

Részletek
IMG_0801-min

Rendelőnkben elsődleges szempont, hogy minden páciensünk számára a lehető legmagasabb esztétikai és funkcionális igényt kielégítő megoldásokat nyújtsunk. Ezt a célt szolgálják az úgynevezett inlayek, azaz a fogbetétek is.

Részletek
Dentoplant_Mikulas

Csillogó gyermekszemek, ablakban várakozó kis csizmák, édességhegyek… Nem vitás, hogy a december az édes örömök hónapja a gyermekek számára is. Az ünnepek közeledtével úgy gondoltuk, hogy egy blogcikk keretében összefoglaljuk mindazt, amit a gyermekek édességfogyasztásáról tudni érdemes. Dr. Vadász Anna kollégánk írását olvashatják.

Részletek
IMG_5826

A fogszabályozás szakterületén dolgozó fogorvosok egyik legrangosabb rendezvényének, a 9. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Orthodontiai Kongresszusnak (The 9th International Orthodontic Congress) idén a Japán főváros adott volna otthont.

Részletek
01. EMS Profilaxis Master készülék a Dentoplant fogászaton Szegeden

Az irányított biofilm terápia (Guided Biofilm Therapy®) a dentálhigiéniai kezelések legmodernebb változata. A kezelés célja az íny feletti és íny alatti biofilm alapos és rendkívül kíméletes eltávolítása. Az irányított biofilm kezelés egy kockázatértékelésen alapuló, nyolc lépésből álló kezelési protokoll, mely a szájüreg egyensúlyát és hosszútávú egészségét segít fenntartani.

Részletek
0.2_logozni

A sikeres gyökérkezelés nem ér véget azzal, hogy elkészül a gyökértömés, hanem ugyanolyan fontos része, hogy megfelelő koronai felépítéssel lássuk el a fogat. A Dentoplant Fogászati Rendelőben szakorvos kollégáink a legkorszerűbb kezelési módszerekkel mentik meg a gyökérkezelt fogakat.

Részletek
Dentoplant Nobel implantátum Szeged2

Páciensünk életében új fejezet kezdődik és ismét felszabadultan mosolyoghat. Dr. Maráz Kinga vezető szájsebész kollégánk a napokban készült el egy olyan kezeléssorozattal, mellyel sikerült visszaállítani a gyermekkori balesetben sérült két jobb felső metszőfog esztétikáját, ezúttal fogbeültetéssel.

Részletek
Dentoplant fogászat Szeged koronavírus védekezés

A SARS CoV-2 vírusfertőzések okozta járvány berobbanása és az a tény, hogy cseppfertőzéssel terjed, szükségessé tette a Dentoplant Fogászati magánrendelő felkészítését az ellátó személyzet és a páciensek egészségének megőrzésének érdekében.

Részletek
1. Dr. Maráz Kimga és Dr. Joseph Kan

2019. Október 17.-19. között Budapesten került megrendezésre az „Urban kemény- és lágyszövet regenerációs szimpózium“, amely a szájsebészettel és szövetregenerációval foglalkozó szájsebész kollégák kiemelt szakmai programja.

Részletek
1.Udvariné Béres Zsüliet és Dobó Huanita

A Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőt két dentálhigiénikus kollégánk: Dobó Huanita és Udvariné Béres Zsüliett képviselte 2019. október 11.-én, Budapesten a Dental World Kongresszus keretei között megrendezésre került EMS továbbképzésen.

Részletek
2019 szegedi Fogorvosnapok 3 másolat

A Dentoplant fogorvos kollégái október 3.-5. között a Szegedi Tudományegyetetmen megrendezésre került Szegedi Fogorvosnapok tudományos programsorozatán vettek részt. A szombati napon meghívott neves vendégelőadók a csontpótlás aktuális kérdésein túl a fogászat egyes szakterületeinek szoros együttműködésének szükségességére hívták fel a figyelmet.

Részletek
01_IMG_5862

Dr. Vadász Anna kollégánk a hétvégén a IV. Szegedi Nemzetközi Orthodontiai Szimpóziumon vett részt. A szakmai fórum elnökének, Dr. Segatto Emil PhD. egyetemi docensnek köszönhetően a tudományos rendezvény tiszteletbeli vendége és előadója az Egyesült Államokban a fogszabályozás szakterületén iskolateremtő Dr. Ravindra Nanda professzor volt, aki a University of Cunnecticut Emeritus Professzora.

Részletek
IMG_4478

2018. június 2.-án a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelő dentálhigiénikusai, Dobó Huanita és a Udvariné Béres Zsüliet két napos továbbképzésen vettek részt Budapesten, a Nobel Biocare szervezésében.

Részletek
01_inygyulladas_terhesseg

A Dentoplant Fogászati Rendelő második alkalommal csatlakozik ahhoz a szájápolás jelentőségét népszerűsítő ún. „Egészséges íny napja” programhoz, amely az Európai Paradontolóusok Szövetségének (EFP) kezdeményezésére járja be a világot.

Részletek
03_Kepernyofoto_2017-08-06_-_14.40.02

2017.10.27. – Budapesten első alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi csont és lágyrész regenerációs szimpózium az Urbán Regeneration Institute rendezésében.

Részletek
01_2017_iny_napja

Rendelőnk Dr. Maráz Kinga vezetésével az “Egészséges Íny Napja” alkalmával csatlakozott az Európai Paradontolóusok Szövetsége (EFP) és a Magyar Paradontológiai Társaság által indított prevenciós népszerűsítő kampányhoz.

Részletek
01_inaki 2

A Nobelbiocare éves sympoziumának vendégeként látogatott Budapestre az esztétikus implantológiai megoldások „nagymestere“, Dr. Inaki Gamborena. Az implantátumok körüli kötőszövet átültetések témájában napjaink legkeresettebb szakértője.

Részletek
Albrektsson

A szájsebészeti és implantológiai szakterület ikonikus alakját, Prof. Dr. Tomas Albrektssont (University of Göteborg) köszöntötte Dr. Maráz Kinga kollégánk a Budapesti Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikája által szervezett Paroimplant 2016 kongresszuson.

Részletek
02_dr. Maráz Kinga Szeged

A Symposium Szeged hagyományos rendezvényeit megelőző napon, 2016.május 5-én a fogágybetegségek felismerésével és kezelésével foglalkozó workshopot tartottak Szegeden a berni egyetem professzorai. A rendezvényen rendelőnket Dr. Maráz Kinga képviselte. 

Részletek
03_Cortellini és Tonetti elméleti kurzus

Dr. Maráz Kinga, rendelőnk vezető fogorvosa április első hetében Firenzében, Parodontológiai plasztikai sebészeti kurzuson vett részt a TangramOdis srl. szervezésében. Az ínyplasztikák témájában méltán világhírű szerzőpáros, Dr. Pierpaolo Cortellini és Prof. Mauritio Tonetti nevével fémjelzett fogágy plasztikai sebészeti mesterkurzus mind elméleti, mind a gyakorlati szempontból az egyik legkiemelkedőbb képzés Európában.

Részletek
2

Dr. Maráz Kinga a NobelBiocare meghívására vett részt a Zürichben megrendezett fogászati implantológiai előadói tréningen. A többnapos program és továbbképzés lehetőséget adott, hogy az európai országokat képviselő kollégák megismerhessék egymás munkáját és tapasztalatot cseréljenek a Nobel fogbeültetések sebészeti és azokat kiegészítő implantátciós protetikai kérdésekről.

Részletek
1_paroimplant_2015

2015. november 20-21 között Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen rendezték meg a Paroimplant 2015. kongresszust, melyen a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőt több kollégánk is képviselte.

A három napos rendezvényt megelőzően, 2015. november 19.-én Dr. Maráz Kinga az International Team for Implantologist (ITI) magyar tagjai részére rendezett Study Club Meeting-en vett részt.

Részletek