Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

Blog

IMG_5826

A fogszabályozás szakterületén dolgozó fogorvosok egyik legrangosabb rendezvényének, a 9. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Orthodontiai Kongresszusnak (The 9th International Orthodontic Congress) idén a Japán főváros adott volna otthont.

Részletek
01. EMS Profilaxis Master készülék a Dentoplant fogászaton Szegeden

Az irányított biofilm terápia (Guided Biofilm Therapy®) a dentálhigiéniai kezelések legmodernebb változata. A kezelés célja az íny feletti és íny alatti biofilm alapos és rendkívül kíméletes eltávolítása. Az irányított biofilm kezelés egy kockázatértékelésen alapuló, nyolc lépésből álló kezelési protokoll, mely a szájüreg egyensúlyát és hosszútávú egészségét segít fenntartani.

Részletek
0.2_logozni

A sikeres gyökérkezelés nem ér véget azzal, hogy elkészül a gyökértömés, hanem ugyanolyan fontos része, hogy megfelelő koronai felépítéssel lássuk el a fogat. A Dentoplant Fogászati Rendelőben szakorvos kollégáink a legkorszerűbb kezelési módszerekkel mentik meg a gyökérkezelt fogakat.

Részletek
Dentoplant Nobel implantátum Szeged2

Páciensünk életében új fejezet kezdődik és ismét felszabadultan mosolyoghat. Dr. Maráz Kinga vezető szájsebész kollégánk a napokban készült el egy olyan kezeléssorozattal, mellyel sikerült visszaállítani a gyermekkori balesetben sérült két jobb felső metszőfog esztétikáját, ezúttal fogbeültetéssel.

Részletek
Dentoplant fogászat Szeged koronavírus védekezés

A SARS CoV-2 vírusfertőzések okozta járvány berobbanása és az a tény, hogy cseppfertőzéssel terjed, szükségessé tette a Dentoplant Fogászati magánrendelő felkészítését az ellátó személyzet és a páciensek egészségének megőrzésének érdekében.

Részletek
1. Dr. Maráz Kimga és Dr. Joseph Kan

2019. Október 17.-19. között Budapesten került megrendezésre az „Urban kemény- és lágyszövet regenerációs szimpózium“, amely a szájsebészettel és szövetregenerációval foglalkozó szájsebész kollégák kiemelt szakmai programja.

Részletek
1.Udvariné Béres Zsüliet és Dobó Huanita

A Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőt két dentálhigiénikus kollégánk: Dobó Huanita és Udvariné Béres Zsüliett képviselte 2019. október 11.-én, Budapesten a Dental World Kongresszus keretei között megrendezésre került EMS továbbképzésen.

Részletek
2019 szegedi Fogorvosnapok 3 másolat

A Dentoplant fogorvos kollégái október 3.-5. között a Szegedi Tudományegyetetmen megrendezésre került Szegedi Fogorvosnapok tudományos programsorozatán vettek részt. A szombati napon meghívott neves vendégelőadók a csontpótlás aktuális kérdésein túl a fogászat egyes szakterületeinek szoros együttműködésének szükségességére hívták fel a figyelmet.

Részletek
01_IMG_5862

Dr. Vadász Anna kollégánk a hétvégén a IV. Szegedi Nemzetközi Orthodontiai Szimpóziumon vett részt. A szakmai fórum elnökének, Dr. Segatto Emil PhD. egyetemi docensnek köszönhetően a tudományos rendezvény tiszteletbeli vendége és előadója az Egyesült Államokban a fogszabályozás szakterületén iskolateremtő Dr. Ravindra Nanda professzor volt, aki a University of Cunnecticut Emeritus Professzora.

Részletek
IMG_4478

2018. június 2.-án a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelő dentálhigiénikusai, Dobó Huanita és a Udvariné Béres Zsüliet két napos továbbképzésen vettek részt Budapesten, a Nobel Biocare szervezésében.

Részletek
01_inygyulladas_terhesseg

A Dentoplant Fogászati Rendelő második alkalommal csatlakozik ahhoz a szájápolás jelentőségét népszerűsítő ún. „Egészséges íny napja” programhoz, amely az Európai Paradontolóusok Szövetségének (EFP) kezdeményezésére járja be a világot.

Részletek
03_Kepernyofoto_2017-08-06_-_14.40.02

2017.10.27. – Budapesten első alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi csont és lágyrész regenerációs szimpózium az Urbán Regeneration Institute rendezésében.

Részletek
01_2017_iny_napja

Rendelőnk Dr. Maráz Kinga vezetésével az “Egészséges Íny Napja” alkalmával csatlakozott az Európai Paradontolóusok Szövetsége (EFP) és a Magyar Paradontológiai Társaság által indított prevenciós népszerűsítő kampányhoz.

Részletek
01_inaki 2

A Nobelbiocare éves sympoziumának vendégeként látogatott Budapestre az esztétikus implantológiai megoldások „nagymestere“, Dr. Inaki Gamborena. Az implantátumok körüli kötőszövet átültetések témájában napjaink legkeresettebb szakértője.

Részletek
Albrektsson

A szájsebészeti és implantológiai szakterület ikonikus alakját, Prof. Dr. Tomas Albrektssont (University of Göteborg) köszöntötte Dr. Maráz Kinga kollégánk a Budapesti Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikája által szervezett Paroimplant 2016 kongresszuson.

Részletek
02_dr. Maráz Kinga Szeged

A Symposium Szeged hagyományos rendezvényeit megelőző napon, 2016.május 5-én a fogágybetegségek felismerésével és kezelésével foglalkozó workshopot tartottak Szegeden a berni egyetem professzorai. A rendezvényen rendelőnket Dr. Maráz Kinga képviselte. 

Részletek
03_Cortellini és Tonetti elméleti kurzus

Dr. Maráz Kinga, rendelőnk vezető fogorvosa április első hetében Firenzében, Parodontológiai plasztikai sebészeti kurzuson vett részt a TangramOdis srl. szervezésében. Az ínyplasztikák témájában méltán világhírű szerzőpáros, Dr. Pierpaolo Cortellini és Prof. Mauritio Tonetti nevével fémjelzett fogágy plasztikai sebészeti mesterkurzus mind elméleti, mind a gyakorlati szempontból az egyik legkiemelkedőbb képzés Európában.

Részletek
2

Dr. Maráz Kinga a NobelBiocare meghívására vett részt a Zürichben megrendezett fogászati implantológiai előadói tréningen. A többnapos program és továbbképzés lehetőséget adott, hogy az európai országokat képviselő kollégák megismerhessék egymás munkáját és tapasztalatot cseréljenek a Nobel fogbeültetések sebészeti és azokat kiegészítő implantátciós protetikai kérdésekről.

Részletek
1_paroimplant_2015

2015. november 20-21 között Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen rendezték meg a Paroimplant 2015. kongresszust, melyen a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőt több kollégánk is képviselte.

A három napos rendezvényt megelőzően, 2015. november 19.-én Dr. Maráz Kinga az International Team for Implantologist (ITI) magyar tagjai részére rendezett Study Club Meeting-en vett részt.

Részletek