Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

thumbnail

Szolgáltatások listája

Teljes körű fogászati ellátást biztosítunk: korszerű diagnosztika, prevenció, esztétikus fogtömések, fémmentes kerámia koronák, hidak, fogágybetegségek  komplex kezelése,  szájsebészeti beavatkozások, fogbeültetés és implantátumokra készülő minőségi fogpótlások.

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség esetén erre vonatkozó protokoll szerint végezzük a tisztítási lépéseket. Több fogágybetegség típusról tudományos bizonyítást nyert, hogy hátterében jellegzetes baktériumok jelenléte áll.

Fogszabályozás

Az orthodontia (fogszabályozás) a fogorvoslás egyik legdinamikusabban fejlődő és egyben legkorábban önállóvá vált szakterülete. A fogak, a fogmeder-nyúlvány és az állcsontok alaki és helyzeti rendellenességeinek diagnosztizálását, azok további rosszabbodásának megelőzését és gyógyítását foglalja magába.

Fogpótlás

A fogak elvesztését időben elvégzett, korszerű fogmegtartó regeneratív módszerekkel meg lehet előzni. Amennyiben mégis foghiánya van, akkor fogpótlásra lesz szüksége, mert már egyetlen fog elvesztésével is megbomlik a fogazat egysége.

Fogbeültetés

A fogászati implantáció a hiányzó fogak pótlásának olyan módszere, melynek során a specialista fogorvos implantátumot ültet be az állcsontba, amely implantátum a gyógyulás és a fogpótlás elkészítését követően képes az elvesztett fogak szerepét átvenni.

Első találkozás

A pácienseinkkel történő első találkozáskor beszéljük meg, milyen fogászati problémára vár Tőlünk kezelési tanácsot. Ekkor Önnek egy kérdőívet kell kitöltenie, amely személyes adataira, gyógyszerszedési szokásaira, allergiájára és esetleges megbetegedéseire vonatkozó kérdéseket tartalmaz.

Szájhigiénia

Egészséges mosolya erősíti önbizalmát és sikereit a mindennapokban. Munkánk hosszú távú eredményességének feltétele Ön szép és egészséges mosolya. Ennek alapja, hogy pácienseink elsajátítsák az esetüknek megfelelő fogmosási technikát, melyet egyéni szájhigiéniás programunk valósít meg. 

Bölcsességfog

Bölcsességfogak számára csak ideális esetben van  elegendő hely az állkapocsban. Napjainkban azonban egyre gyakoribb a  bölcsességfogak növekedése közben, vagy azt követően jelentkező panasz.

Ínygyulladás

Az ínygyulladás a fogakat körülvevő íny felületes gyulladása, amely általában jól kezelhető. Időben észrevett ínygyulladás csak az ínyszélt érinti, ha azonban kezelés nélkül hagyjuk és nem fordulunk fogorvoshoz akkor a legegyszerűbb gyulladás is tovább terjedhet.

Parodontológia

A parodontológia a fogágy betegségeivel és kezelésével foglalkozó önálló szakterület. Kezelési lehetőséget biztosít az egyszerű ínygyulladás megoldásától a tartószövetek sorvadása miatt mozgathatóvá váló reménytelen fogak megtartásáig.

Szájsebészet

A fogeltávolítások többségében elegendő csak egy egyszerű műszerrel kibillenteni a beteg fogat, viszont a mélyebben fekvő gyökerek, elő nem tört fogak csak szájsebészeti kisműtéttel távolíthatóak el. Ezeket feltárásból végzett fogeltávolításnak nevezzük.

Implantátum

Rendelőnkben kiemelten magas szakmai színvonalú implantológiai ellátással találkozhat. Mindezt emelt szintű  külföldi képzéseken elsajátított korszerű módszerek és a magas minőségű Nobel® implantátumok alkalmazása teszi lehetővé. Mert a minőség a legjobb döntés és ez a választás egy életre szól.

Gyermekfogászat

Hiszünk abban, hogy személyes példamutatással és rendszeres fél évenkénti kontrollal a gyermekeink fogazata is egészségesen megőrizhető. Egy gyermek úgy viszonyul a fogmosáshoz, fogászati ellenőrzésekhez, amennyire a szülőnek ez fontos, ezért alkalmazzuk a családi fogászati modellt.

Fogfehérítés

A fogfehérítés napjainkban biztonságos és könnyen elvégezhető beavatkozás, melyet rendelőnkben is nap mint nap végzünk. Szeretettel várjuk rendelőnkben, látogasson el hozzánk!

Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat egy igényes összetett szemlélet, mely több szakterület együttműködésével foglalja magába: a szép fogszínt, az ideális és archoz illő fogformát, fémmentes fogpótlásokat, tökéletes illesztéseket.