Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Szájhigiéniás profilaxis kurzus dentálhigiénikusoknak, Budapesten

A Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőt két dentálhigiénikus kollégánk: Dobó Huanita és Udvariné Béres Zsüliett képviselte 2019. október 11.-én, Budapesten a Dental World Kongresszus keretei között megrendezésre került EMS továbbképzésen.

A „guided biofilm therapy“ koncepció bemutatása mellett „A biofilm szerepe az orális higiénia szempontjából“ címmel előadásokat hallgattak, végül gyakorlati képzés zárta a programot.

Az irányított biofilm terápia egy nyolc lépésből álló szabadalmaztatott kezelési protokoll, melynek kialakítása diagnosztikán és a parodontológiai kockázatértékelésen alapul. Így lehet egy szájhigiéniás kezelést tökéletesen személyre szabni. Ugyanakkor a kezelési folyamat igen fontos elem az EMS Profilaxis Master® készüléke, mely a legszigorúbb svájci standardok alapján készült. Airflow® , Perioflow® és Pezon® kezelőrészei mind más módszerekkel fejtik ki hatásukat és tisztítják a fogak felületét és az íny alatti tasakokat.

Szájhigiéniai kezeléseket és profilaxist felsőfokon nyújtunk rendelőnkben, hogy a fogágy egészségét, az elkészült fogpótlások és implantátumok hosszú távú működését támogassuk.