Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Szingapúrban került megrendezésre 2024. május 9. és 11. között a fogászati implantológiával foglalkozó szakembereket összetartó, svájci székhelyű szervezet, az International Team for Implantology (ITI) rendezett világkongresszusa. A rendezvényt megelőző napon az implantológiával foglalkozó fiatal kollégákat tömörítő, ún. Young ITI szekció kapott lehetőséget, hogy előadásaikkal betöltsék a Singapore Expo rendezvénytereit.

A fő kongresszusi napokon már 4 csoportban futottak párhuzamosan a programok, úgy, mint a „Main session”, „Corporate Forum”, „Workshops” és a „Partner session”.

A fő szekció minden kongresszusi napon az implantológia egy-egy nagy témakörére fókuszált, melyek a:

  • Lágyrész menedzsment
  • GBR/ Csontpótlás
  • Azonnali implantáció
  • Peri-implantitis
  • Digitális munkafolyamatok

A fő szekció minden egyes témakörét 1-1 valós egyéni páciens életút szemszögéből mutatták be. A rendezvény mottójaként választott gondolat: „Every patient has a story: Evidence meets patient perspectives to guide clinical care”

Kiemelkedő előadói gárdától minden egyes szakterületen magas szintű előadásokat és jól dokumentált esetbemutatásokat láthattunk: Lágyrész menedzsment témakörében Giovanni Zucchelli, Anton Sculean, GBR/ Csontpótlás szakterületén Urbán István, Tara Aghaloo, Waldemar Polido, azonnali implantáció témakörében: France Lambert, Daniel Buser, Periimplantitis kialakulása és kezeléséről: Frank Schwarz, Nikos Donos, Niklaus Lang tartották a legemlékezetesebb pillanatokat.

A közel 5700 résztvevő és több, mint 50 világhírű előadó részvételével megrendezett esemény megerősít abban, milyen fontos a szakmán belüli eszmecsere akár professzionális, akár kötetlen szinten is. Számtalan pozitív benyomást tudok felsorolni, hogy miért jó Szingapúrba látogatni és ott egy ilyen méretű, ugyanakkor kiváló minőségű rendezvényen részt venni. A szabályok betartása, a különböző kultúrák elfogadása, vagy a „megélt évek” mély tisztelete átjárja Szingapúr működésének minden rétegét.

 

Dr. Maráz Kinga
Dentoalveoláris sebész szakorvos