Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

II. Nemzetközi csont-és lágyrészregenerációs szimpózium Budapesten

2019. Október 17.-19. között Budapesten került megrendezésre az „Urban kemény- és lágyszövet regenerációs szimpózium“, amely a szájsebészettel és szövetregenerációval foglalkozó szájsebész kollégák kiemelt szakmai programja.

A rendezvény a Budapesten működő Urban Regeneration Intitute szervezésében látott ismét napvilágot, melyre 45 országból várnak résztvevőket. Rendelőnk vezető szájsebész kollégája, Dr. Maráz Kinga örömmel vett részt egy olyan szakmai programon, melyen ismét üdvözölheti az Egyesült Államokban dolgozó regenerációval és fogászati implantációval foglalkozó korábbi tanárait, kollégáit.

A több napos rendezvényt megelőzően műtéti workshopokat tartottak az alábbi témákban: Dr. Urbán István: Felújított vertikális és horizontális csontpótlások Hands-on, és Dr. Joseph Kan: Implantátum behelyezés esztétikai zónába azonnali ideiglenes korona készítésével és kötőszövetes lebeny behelyezésével címmel tartott workshopot.
Dr. Maráz Kinga és Dr. Joseph Kan (FOTO) a workshop során a lágyrész korrekciók szükségességéről és az esztétikai fogbeültetés aktuális kérdéseiről osztották meg gondolataikat.

A Pre Symposium workshopokat kért teljes kongresszusi nap követte, melyen 8 nagy előadás hangzott el. A rendezvény érdekessége és a szervezők érdeme, hogy az Egyesült Államok több egyeteméről érkeztek előadók. Csak párat kiemelve érdekessége volt a symposiumnak, hogy a csontregeneráció jelentősége mellett kiemelt teret kapott a lágyrész augmentációs technikák diszkussziója is. A recessziósebészet és lágyrész augmentációk kiemelkedő egyénisége, Pierpaolo Cortellini professzor: Parodontális regeneráció súlyosan károsodott fogak körüli csontdefektusokban és furkáció léziókban címmel tartott előadást.

A kongresszus első napjának záró előadásában az innováció terén élen járó Michigan University csapatát mutatta be William V. Giannobile DDS, MD, D. Med.Sc: Regeneratív gyógymódok a fogágy regenerációjában és az implantológiai rekonstrukciók során. „The Future is Now!”

A második kongresszusi nap végét Giovanni Zuchelli professzor zárta, az esztétikai zónába történő fogbeültetéseket kísérő kötőszövet átültetésekkel kapcsolatos eseteit csodálhattuk meg.