Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Dr. Maráz Kinga dentoalveoláris sebész kollégánk a Szegedi Tudományegyetem Dentális implatológia kurzusa részére tartott előadást 2021.04.22-én. A végzős fogorvostan hallagtók online hallgathatták és láthatták a Dentoplant Fogászati rendelőből online jelentkező 1,5 órás előadást magyar, majd angol nyelven. A COVID helyzet miatt szükséges online oktatásban a gyakorlati részt idén változatos műtéti videókkal helyettesítette a doktornő.

A program során a hallgatóknak lehetősége nyílt áttekinteni a Nobel Biocare® által kínált csúcsminőségű implantátumok tulajdonságait, és indikációit. Választ kaphattak arra a kérdésre is, hogy miért használunk többféle implantátumot és mi alapján választja ki a kezelőorvos a páciens számára a legmegfelelőbb kezelési protokollt és azt melyik implantátum típussal valósíthatjuk meg. A hallgatók megismerhették a különböző csontminőséghez tartozó fúrási protokollokat és összehasonlításra kerültek a Nobel Replace™, a Nobel Aktiv™ és a Nobel N1™ eltérő csontmegmunkálási koncepciói.

Az előadás során Maráz doktornő kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a bemutatásra került implantátum rendszerek mellett helyet kapjanak azok az újdonságok is, melyekkel az elmúlt években a Nobel Biocare™ cég megtartotta vezető pozícióját az implantológiai innovációk területén.

Az új felületkezelések között a 2019-ben bevezetett Mucointegration™ koncepció a legjelentősebb előrelépés, mely egy új felszíni bevonatot jelent az implantátumokon (TiUltra™) és egy speciális aranyszínű anodizált bevonatot a felépítményeken (Xeal™). Ezek együttesen segítik a periimplantáris szövetek gyorsabb gyógyulását.

A Nobel N1™ forradalmian új implantátum rendszere 2020-ban látott napvilágot. A Nobel implantátumokat rendszeresen használó szájsebészek részére is újdonság az N1 esetében alkalmazott 3 lépésből történő implantátum behelyezés Direct-Shape-Place lépései. A leegyszerűsített fúrási folyamat, az egyszer használatos Osseoshaper és a kíméletesen alacsony fúrási sebesség teszi lehetővé, hogy az N1 implantátum beültetését követően több élő csonsejt maradjon az implantátum környezetében. Mivel a hűtés nélküli, lassú csontmegmunkálás miatt nem mosódnak ki a vitális elemek, így egy stabilabb és gyorsabb osszeointegráció jöhet létre. A Nobel N1 implantátum kifejezetten alkalmas azonnali implantációra, esztétikai zónában történő fogbeültetésre és csontpótlást követően történő implantátum behelyezésre.

Dr. Maráz Kinga kollégánk a szegedi Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőben több, mint 10 éve akkreditált rendelőként folyamatosan vesz részt a szakorvosképzésében. 2014-től a Nobel Esthetic Alliance referencia rendelőjeként a fogászati implantáció iránt érdeklődő fiatal fogorvos kollégák munkájához nyújtunk szakmai segítséget.

 

További információkért, személyre szabott tanácsadásért keressen bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon +36 30 264 5024 vagy kérjen konzultációs időpontot az űrlap kitöltésével!

Érdekességekért, aktualitásokért, friss hírekért kövesse Facebook oldalunkat és Instagram oldalunkat!