Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

GBR, Guided Bone Regeneration, vagyis az irányított csontregeneráció mára egy tudományos evidencia, nem kérdés, hogy az állcsont regenerálható és a csontpótlás különféle műtéti módszerekkel biztonságosan alkalmazható.
A 3 napos intenzív kurzus részletes betekintést adott a csontszövet regenerációjának elméleti és gyakorlati hátterébe. A naprakész tudományos ismeretek és a világ több pontján regenerációval foglalkozó klinikusok rendszeres eszmecseréjének köszönhetően Dr. Urbán István folyamatosan fejleszti és tökéletesíti a módszereit. Nem csak az általa kidolgozott vertikális csontpótlási technika, hanem a felhasznált membránok is folyamatosan fejlődnek.
Az utóbbi években a legkomolyabb előrelépés mégis a lágyrészek adaptálásának és a beavatkozás időzítésének a felismerésében van. Számtalan tudományos cikk támasztja alá azt a megfigyelést, hogy a fogbeültetések hosszú távú stabilitásának a kulcsa- amikor a sebész mindent megfelelően végzett el a fogbeültetés során – a periimplantáris lágyrészek mennyiségének és minőségének optimális kialakítása.
Szerencsére a biológia nem változik, mi azonban egyre többet tudunk a sejtszintű mechanizmusok működéséről és a regeneráció folyamatáról. Az inspiráló szakmai közegbe és egy kiválóan felépített képzésre a világ 10 országából érkeztek résztvevők.

Dr. Maráz Kinga