Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Dr. Maráz Kinga a NobelBiocare meghívására vett részt a Zürichben megrendezett fogászati implantológiai előadói tréningen. A többnapos program és továbbképzés lehetőséget adott, hogy az európai országokat képviselő kollégák megismerhessék egymás munkáját és tapasztalatot cseréljenek a Nobel fogbeültetések sebészeti és azokat kiegészítő implantátciós protetikai kérdésekről.

A fogbeültetés több területét érintő előadások mellett a résztvevők saját témái is bemutatásra kerültek. Dr. Maráz Kinga a „Sikeres kezelési stratégia vékony biotípusú páciensek implantológiai ellátása során“ címmel („How to promote the successful outcome in thin biotype patients“) tartott előadást.
A tréning külön részét képezte az előadói készségek fejlesztése és az angol nyelv beszédkészségének javítása. Stage coach vezetésével helyzetgyakorlati elemeket kellett a résztvevőknek egyedül és csoportokban dolgozva megoldaniuk.

A program második napján Dr. Egon Euwe a gIDE Master Program in Implant Dentistry implantológiai kurzusának rendszeres előadója esztétikai esetbemutatásról és a fogászati esetek fotózásáról tartott színes és hasznos összefoglalót.

A fogbeültetéssel foglalkozó fórum további témái:

  • Fogbeültetési stratégiák Nobel implantátumokkal, kiemelten a fogatlan páciensek ellátása All on four fogbeültetés, multiunit felépítmények a fogatlan páciensek implantációs fogpótlásainak tervezésekor
  • Fogbeültetést követő protetikai felépítmények szerepe a fogpótlások sikerében.
  • A Nobel Biocare klinikai kutatásait vezető Dr. Braun a Nobel folyamatban lévő kutatási irányai és fejlesztései a fogászati implantátumok területén, fejlesztéseik a regenerációt támogató bioanyagok területén
  • Creos membrán klinikai vizsgálati eredményei
  • Nobel Connect Szakmai Fórum bemutatása
  • FOR online tudományos továbbképző felület bemutatása
  • Előzetes témák és Nobel World Symposium, New York 2016. június