Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Nobel Biocare kurzus implantátumos fogpótlások tisztításáról

2018. június 2.-án a Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelő dentálhigiénikusai, Dobó Huanita és a Udvariné Béres Zsüliet két napos továbbképzésen vettek részt Budapesten, a Nobel Biocare szervezésében.

A kurzus az implantátummal rögzített fogpótlások karbantartási protokollját tanította be kollégáinknak a mai legkorszerűbb módszerekkel. Az implantátumon rögzített fogpótlások hosszú távú sikeressége nem kizárólag a pontos műtéti tervezésen és kivitelezésen múlik, hanem legalább annyira fontos az évenként elvégzett karbantartás és a páciens megfelelő betanítása is.

A gondozás a páciens szempontjából a legfontosabb befejező fázisa egy lezárt implantológiai kezelésnek. A gondozási program során kerül betanításra az új fogpótlás tisztításának módszere, melyet személyre szabottan kell kialakítani és begyakorolni. A Dentoplant Fogászati Rendelőben, Szegeden Dobó Huanita vezető dentálhigiénikus vezetésével ún. „recall” rendszerben működik szájhigiéniás visszarendelési programunk. A visszarendelés intervallumának időzítéséhez a berni programot is alkalmazzuk. A rendelőnkben végzett fogbeültetéseket követően évente, előrehaladott fogágybetegség kezelését követően fél évente, súlyos alapbetegség mellett 4 havonta végzünk professzionális szájhigiéniás tisztítást. A gondozási program a biztosítéka annak, hogy a páciens és az orvos is hosszú távon lesz elégedett az eredménnyel.

Aki fogbeültetéssel él, annak a szokásos napi kétszeri fogkefével, fogkrémmel végzett szájápolás mellett időt kell szakítani az implantátumok nyakrészének és az implantátumos fogpótlás alámenő részeinek a tisztítására is. A foglepedék ezekről a helyekről legkönnyebben az úgynevezett interdentális kefe vagy fogselyem, super floss, segítségével távolítható el.

Az implantátumok nyakrészének közelében csak képzett dentálhigiénikus végezheti a tisztítást. Az implantátumok esetében a rendelőben speciálisan erre kifejlesztett eszközöket használunk, a piezo rendszerrel kizárólag speciális teflon bevonatú hegyeket szabad használni.

Implantátumainak karbantartását és a tisztán tartás betanítását rendelőnkben egy kiválóan képzett csapat végzi, forduljanak bizalommal dentálhigiénikus kollégáinkhoz!