Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Perspekítvák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban, Symposium Szeged 2024

A tavaszi időszak -immáron hagyománnyá vált- fogászati kongresszusát rendezték a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs központjában 2024. április 25-27. között. A Dentoplant Fogászati Rendelőből ebben az évben is több kollégánk vett részt a szakmai programokon.

A kongresszust megelőző napon kerültek megrendezésre a workshopok. Ebben az évben Prof. Dr. Anton Sculean, a Berni Egyetem Parodontológia Osztályának tanszékvezető professzora tartott gyakorlati képzést „A berni koncepció a fogak és implantátumok lágyrészdefektusainak kezelésére” címmel. A hands-on gyakorlaton Rendelőnk vezető vezető szájsebésze, Dr. Maráz Kinga is részt vett. A program során a fogak és implantátumok lágyrész defektusainak kezelésével kapcsolatos legjelentősebb műtéttechnikákat mutatta be a Professzor Úr elméletben és gyakorlatban is. A módosított tunnel (MCAT), a laterálisan zárt tunnel (LCT) módszereket palatinális kötőszöveti lebennyel, vagy autogén szövet pótlással műtéti gyakorlatban is elvégezték a résztvevők.

A kongresszust megelőző nap délelőtti eseménye a Dentálhigiénikus Symposium volt, melyen Csató-Dobó Huanita vezető dentálhigiénikus kollégánk képviselte a Dentoplant Rendelőt. A szájhigiénia oktatásáról és alkalmazásának legkorszerűbb módszereiről neves külföldi és hazai előadók számoltak be. Az előadások jelentős része a -Rendelőnkben is évek óta nagy sikerrel alkalmazott- GBT, azaz az Irányított Biofilm Terápia jelentőségét járta körül.

A konferencia előadásaira április 26-27.-én került sor, melynek kitüntetett résztvevője volt a Bernből érkezett Prof. Daniel Buser, aki a Berni Egyetem Szájsebészeti Osztályának nyugalmazott tanszékvezetője, közel 300 publikáció szerzője és társszerzője, a ITI (International Team for Implantologist) vezetőségi tagja. Az implantológia területével foglalkozó kollégák a „modern implantológia és csontpótlás Atyja” -ként emlegetik és ismerik el munkásságát. Előadásában az elmúlt 35 év tapasztalatait és eredményeit mutatta be a csontpótlás és implantológia területén. Az állcsontok csontpótlásának kidolgozásában és oktatásában úttörő munkát végző előadó arra a kérdésre is megadta a választ, hogy Hogyan érhető el kiváló csontpótlási eredmény és hosszú távon stabil, megbízható eredmény?

A Berni Egyetemről érkezett Anton Sculean Professzor az implantátumok körül kialakuló ínyrecessziók kialakulásának etiológiai faktorairól, az implantátumok körül létrejövő lágyrészhiány kialakulásának megelőzéséről és a sebészi kezelési lehetőségekről osztotta meg tapasztalatait és kutatási eredményeit.

A fogágybetegségben érintett páciensek implantológiai kezelésének rizikótényezőiről és előnyeiről Mario Rocuzzo Professzor tartott egy igen részletes és jól dokumentált összefoglalót. Számtalan szakirodalmi adatot felvonultatva ismerjük a fogágybetegség kezelésének lehetőségeit és motivált páciens esetén láthatóak a fenntartható jó eredmények. Ugyanakkor fogágybetegség esetén csak megfelelően vezetett és alapos kezelést és gondozást követően lehet megfontolni a fogbeültetést, mert a szájflóra kedvezőtlen összetétele a fogbeültetés élettartamára is hatással van.

A kongresszus záró előadását Stavros Pelekanos tartotta, aki világszerte jól ismert kiváló implantátum protetikai esetmegoldásairól. Az Athénban dolgozó professzor a teljes fogatlan páciensek implantológiai ellátásának és a fogpótlás tervezésének lépéseit mutatta be saját esetein keresztül. A látványos előadásban kiváló képi és video anyaggal kerültek bemutatásra a digitális munkafolyamatok lépései a fogatlanság implantológiai protetikai Misch-besorolásának mindhárom fokozatában.

Rendelőnk orvosai minden szakterületen a legkorszerűbb módszereket alkalmazzák a sikeres fogászati kezelések érdekében. Ezt pedig továbbképzésekkel, kongresszusi részvétellel és folyamatos tanulással tudjuk szinten tartani. A kezelési folyamatok egyre pontosabbá válnak, a tudományosan alátámasztott fejlesztéseket a kezelési protokollokba folyamatosan beépítjük.

 

További információkért, személyre szabott tanácsadásért keressen bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon +36 30 264 5024 vagy kérjen konzultációs időpontot az űrlap kitöltésével!

Érdekességekért, aktualitásokért, friss hírekért kövesse Facebook oldalunkat és Instagram oldalunkat!