Dentoplant fogászati és implantológiai rendelő - Szeged

BLOG

Amikor fogbeültetés előtt felkeressük a szakorvost, egy beszélgetést és állapotfelmérést követően részletes kezelési tervet kapunk. A kezelési tervet a szakember a személyes megbeszélésre alapozott információk alapján dolgozza ki. Ilyenkor rengeteg szempont, fogpótlás típus, műtéti módszer, csontpótlási módszer is szóba kerül. Végül a kiválasztott megoldásnak már az implantátum típusára és az implantátum árára is ki kell térnie.
A rendelők jellemzően más-más implantátum rendszerrel dolgoznak, így jogosan merül fel a kérdés, hogy mi alapján érdemes implantátumot választani, és milyen is egy jó implantátum.
Blogcikkünk megadja a választ.

 

Melyek a legfontosabb szempontok, amelyek alapján az implantátum típusát kiválasztjuk?

Legfontosabb követelmények az implantátum rendszerrel szemben:

  • Olyan megbízható tudományos hátterű implantátumot gyártó cég termékét válasszuk, melynek fejlődésében a kutatás-fejlesztés jelentős szereppel bír. Az implantátum rendszernek tudományosan igazolt, jelentős szakmai lapban publikált eredményekkel kell rendelkeznie.
  • Minőségi implantátum rendszert válasszunk, melyhez minőségi protetikai rendszer is tartozi.
  • Garancia feltételeivel legyünk tisztában.
  • Implantatum Certifikat, Regisztrációs kártya, vagy Gondozási könyv a fogbeültetésről és a fogpótlásról, amely tartalmazza a fogbeültetés dátumát, típusát, annak visszakövethető LOT számát és a fogpótlás adatait is.
  • 10-20 évre visszamenőleges alkatrész rendelhetőség (Pl.: Magyarországon számtalan esetben bukkannak fel olyan elérhetőbb árúnak fémjelzett implantátumok, melyek 1-2 évig kaphatóak, majd egyik pillanatról a másikra tűnnek el a piacról. Ilyen esetben alkatrész hiányában a garanciát nem lehet fenntartani még a fogpótlásokra sem.)

 

Mit ajánl a Dentoplant szakorvosa Önnek?

A Dentoplant Fogászati és Implantológiai Rendelőben Dr. Maráz Kinga dento-alveoláris sebész szakorvos 20 éves szakmai tapasztalattal és kiemelkedő sikeraránnyal végez fogbeültetéseket. A hiányzó fogak pótlására a Nobel Biocare cég legkorszerűbb implantátum rendszereit használjuk, hiszen ezek biztosítják a mai legmodernebb és leghatékonyabb technológiai lehetőségeket. Emellett 2014 óta a Nobel Biocare Esthetic Alliance program mentorközpontjának is rendelőnk ad otthont.

 

Miért Nobel Biocare implantátum?

A fogbeültetés, azaz az implantológia a szájsebészet egy külön szakterületévé fejlődött az elmúlt 60 évben. Az első kísérletes implantátum beültetést 1965-ben, Per Ingvar Brønemark professzor végezte. A hivatalos szabadalomként, már klinikai vizsgálatokkal alátámasztottan fogpótlásra történő alkalmazását pedig a Nobel Biocare cég vitte tovább. Így belátható, hogy a legnagyobb múltú kutatás-fejlesztéssel és tapasztalattal rendelkező implantátumot gyártó cég napjainkban is a Nobel Biocare.
A Nobel Biocare implantátumok számos implantátum rendszerét ismerjük, melyek különböző sebészi és protetikai indikációnak megfelelően minden kezeléstípust lefed. Az implantátum típusának kiválasztása a fogbeültetést végző szájsebész feladata.

 

Nobel Biocare garancia

A Nobel Biocare cég élethosszig tartó garanciát vállal az implantátumaira, ha azok fogpóltásásban az eredeti, Nobel Biocare felépítményekkel készültek el. (Az Implant certifikatban rögzített LOT számot mind az implantátumra, mind a felépítményre rögzíteni kell. ) A garancia részleteiről a Nobel Biocare weboldalán olvashat: https://www.nobelbiocare.com/en-int/warranty-program.

 

Az implantátum ára, mint szempont

Az implantátumok esetében a minőség a legjobb döntés, ami mindig megtérül. Az implantátummal akkor elégedett a páciens, ha hosszú évtizedeken át panaszmentesen viseli a fogpótlását. Általánosságban elmondható hogy a jobb minőségű, drágább implantátumok sok tekintetben tartósabbak és kiállják az idő próbáját. Számos esetben az olcsóbb implantátumokkal kapcsolatos komplikációk miatt kerülnek rendelőnkbe másik rendelőben készült esetek korrekcióra. A javítás mindig többe kerül, mint egy jó munkát megtervezve végig vinni első alkalommal.

Ha többet szeretne tudni a az implantációról vagy a Nobel Biocare implantátumokról , akkor ajánljuk Önnek további blogcikkeinket:
https://dentoplant.hu/fogbeultetes-elso-lepes-a-tervezes
https://dentoplant.hu/fogbeultetes-kompromisszumok-nelkul
https://dentoplant.hu/legkorszerubb-fogpotlasok-a-dentoplant-fogaszati-rendeloben
https://dentoplant.hu/fogbeultetes-az-iny-vedelmevel-a-nobel-biocare-on1-fejlesztese

 

Dr. Maráz Kinga
Dento-alveoláris sebész szakorvos

 

További információkért, személyre szabott tanácsadásért keressen bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon +36 30 264 5024 vagy kérjen konzultációs időpontot az űrlap kitöltésével!

 

Érdekességekért, aktualitásokért, friss hírekért kövesse Facebook oldalunkat és Instagram oldalunkat!